'Hier voel ik mij thuis'

Dát is het gevoel dat we al onze bewoners willen geven als zij bij Sint Jozef komen wonen.

Vaak is dat omdat dementie het leven zodanig bepaalt, dat veilig en/of verantwoord zelfstandig wonen niet meer lukt. Als u de wereld om u heen continu als erg verwarrend en onbekend ervaart, is precies dát de reden waarom wij een veilige, gezellige leefomgeving creëren. Een omgeving waar u mag zijn wie u bent, met uw geschiedenis en gewoonten.

Maar ook als vooral lichamelijke beperkingen zelfstandig wonen niet meer mogelijk maakt, kunt u bij ons komen wonen.

Een veilige, gezellige omgeving creëren we samen. Familie en bekenden dragen daar blijvend aan bij. Juist daarom ook wordt de bijdrage en betrokkenheid van naasten gestimuleerd en gewaardeerd.

Wonen aan het Sint Jozefplein

Sint Jozef heeft 12 appartementen beschikbaar voor bewoners met lichamelijke beperkingen. Deze appartementen zijn gelegen aan het Sint Jozefplein op de begane grond.

Huiskamers

Voor onze bewoners met dementie zijn 62 appartementen beschikbaar. De meeste zijn gelegen op de eerste en tweede verdieping. Een aantal is gelegen op de begane grond.

Overdag worden zij opgevangen op een van onze zeven huiskamers. Met acht andere bewoners vormen ze een soort familie. We koken dagelijks vers en er is de gehele dag toezicht aanwezig.

Wij sluiten zoveel als mogelijk aan bij de mogelijkheden, gewoonten en wensen van onze bewoners. Activiteiten zijn hier op afgestemd.

Open huis

Ons huis is een open huis. Onze bewoners zijn vrij om te gaan en staan; wij hebben dus geen gesloten deuren. Ons huis biedt veel ruimte voor lopen, ontmoeten, er toe doen, meedoen en beleven. Maar er is ook ruimte voor rust en stilte.

Onze prachtige belevingstuin is onderdeel van de veilige leefomgeving. Onze bewoners kunnen hier te allen tijde in verblijven en genieten.

Voor enkele bewoners is het –meestal tijdelijk- nodig extra (veiligheids)maatregelen te nemen. Voor hen blijft de voordeur dan bijvoorbeeld dicht indien zij in de nabijheid daarvan zijn. Zorgtechniek ondersteunt daarmee onze visie van vrijheid in veiligheid. Onze zorgtechniek is bijna onzichtbaar aanwezig en wordt enkel ingezet als het nodig is.

Voel u welkom eens te komen kijken en de gemoedelijke sfeer te ervaren.

Komt u bij ons wonen?

Om bij ons te komen wonen heeft u een WLZ-indicatie (Wet Langdurige Zorg) nodig. Deze wordt afgegeven door het CIZ (Centraal Indicatie Orgaan).

Voor aanmelding en/of vragen kunt u contact opnemen met onze cliëntadviseurs Gea en Alenka. Zij helpen u graag verder.

  • U kunt hen op werkdagen bellen op 077- 466 78 00 (tussen 9:00 en 17:00).
  • U kunt uw vraag ook sturen naar clientadvies@sintjozef.nl. U ontvangt de eerstvolgende werkdag een reactie.