Advies/huisbezoek van onze wijkverpleegkundige

Ouder worden en thuis blijven wonen gaat in de meeste situaties prima. Uw naasten, buren en vrienden ondersteunen u daar graag bij. Heel veel kunt u daar zelf aan doen. Denk bijvoorbeeld aan een veilige inrichting van uw huis, gezond eten, veilig bewegen, anderen blijven ontmoeten.

Toch kan het fijn zijn om eens samen met onze wijkverpleegkundige te bespreken wat u kunt doen om het zelfstandig wonen zo goed en lang mogelijk te ondersteunen. Zeker als er bijvoorbeeld sprake is van een chronische aandoening (denk aan artrose, reuma, Parkinson, MS, COPD of dementie), is het goed om tijdig samen vooruit te denken. En niet alleen voor degene die de aandoening heeft, maar juist ook voor de mensen daar om heen.

Maar óók voor u als mantelzorger is dat belangrijk; zorgen voor een ander duurt meestal een langere periode en wordt ook intensiever. U moet dit wel goed kunnen volhouden.

Kortom: een goed gesprek en advies over uw situatie voor de komende jaren kan daarbij ondersteunen. Onze wijkverpleegkundige brengt graag met u in kaart wat u zelf kunt en/of wat anderen daarin kunnen betekenen. Voorkomen is immers beter dan genezen.

Aan een eerste huisbezoek zijn geen kosten verbonden. Dit wordt vergoed in het kader van de Zorgverzekeringswet.

Wilt u een afspraak maken met onze wijkverpleegkundige of heeft u andere vragen? Dan kunt u contact opnemen met onze cliëntadviseurs Gea en Alenka. Zij helpen u ook graag verder.

  • U kunt hen op werkdagen bellen op 077- 466 78 00 (tussen 9:00 en 17:00)
  • U kunt uw vraag ook sturen naar clientadvies@sintjozef.nl. U ontvangt de eerstvolgende werkdag een reactie.