Corona update 17 januari

Vanaf 18 januari gelden bij ons de volgende maatregelen:   De algemene maatregelen vanuit de overheid: Bij klachten: thuisblijven en testen Beperk sociale contacten Maximaal 4 bezoekers per dag 1,5 meter verplicht Mondkapje verplicht (binnen en buiten de 1,5 meter) De maatregelen binnen Sint Jozef: Maximaal 4 bezoekers per keer (kinderen <13 jaar tellen hierbij…

Lees meer

4-11-2021 Oproep gezamenlijke zorgorganisaties Limburg

Houd je A.U.B. aan de coronamaatregelen Bestuurders en medewerkers van de Limburgse gezondheidszorginstellingen roepen op om coronamaatregelen strikt te hanteren De gezondheidszorgbestuurders van Limburg maken zich ernstige zorgen over de oplopende coronabesmettingscijfers en de toenemende druk op de ziekenhuizen en andere gezondheidszorginstellingen in de provincie. Zij roepen, ook namens alle medewerkers in de zorg, iedereen…

Lees meer

Veelgestelde vragen

 

Corona

Wij volgen de landelijke richtlijnen.

 

Gelieve met een zo beperkt mogelijk aantal verschillende mensen op bezoek te komen.

Kom met maximaal 2 personen per keer.

Voor de actuele regeling: zie de corona-update onder Nieuws

Bezoekers dragen vanaf 12-11 weer verplicht een mondkapje en hanteren ook de 1,5 meter-regel.

Bent u verkouden? Kom dan niet en laat u testen.

Over Corona wordt steeds rechtstreeks gecommuniceerd via de contactpersonen. Het is van groot belang dat deze contactpersoon direct communiceert met familie én bekenden.
Te vaak zien we helaas nog dat de omgeving onvoldoende wordt meegenomen in de communicatie. Help ons Corona onder controle te houden a.u.b.!

  • Op onze website staat tevens de actuele bezoekersregeling vermeld.
  • Op de voordeur hangen de actuele bezoekregels.

Wij verzoek eenieder zich aan de landelijke én onze regels te houden: ze zijn er immers om de meest kwetsbare mensen te beschermen. En dat zijn onze bewoners…

Onze bewoners dragen geen mondkapje. Sint Jozef is hun huis en thuis; de huiskamers zien we als kleine leefgemeenschappen.
Onze bewoners met dementie begrijpen over het algemeen niet wat Corona is, hebben geen of een beperkt tijdsbesef en kunnen moeilijk onthouden dat en waarom zij bijvoorbeeld een mondkapje zouden moeten dragen.
Wij beschermen hen; niet omgekeerd.

We hechten veel waarde aan het bezoek voor onze bewoners.

In het geval van een positief geteste bewoner maken we aparte afspraken met de contactpersoon. Dit geldt voor Corona als ook voor andere infecties.

In principe beperken we het bezoek in dergelijke situaties wel.

In principe houden we mogelijkheden voor bezoek; daar hechten we zeer aan.

Een crisis vraagt echter soms om radicale maatregelen. Dus de mogelijkheid van sluiting is steeds aanwezig. Indien zich een uitbraak van een infectie voordoet, bezien we op dat moment wat de beste maatregelen zijn. Dat kan variëren van het sluiten van een huiskamer tot het sluiten van het huis. Daarbinnen blijven maatwerkafspraken van toepassing bij bijvoorbeeld de terminale fase.

Overigens is dat niet enkel afhankelijk van een Corona-uitbraak. Ook bij een uitbraak van bijvoorbeeld het Norovirus kan in uitzonderlijke situaties tijdelijke sluiting noodzakelijk zijn.

Het is met name het gedrag van bezoekers dat voorkómt dat deze maatregelen noodzakelijk worden: respecteer dus a.u.b. de landelijke én onze richtlijnen.
Deze richtlijnen zijn er immers om de meest kwetsbare mensen te beschermen: dit is uw familielid, dit zijn onze bewoners.

Dat kan, maar is natuurlijk afhankelijk van de actuele situatie op dat moment.

Gezien de Corona-situatie hebben we besloten binnen de 1,5 meter weer te gaan werken met mondkapjes

Sint Jozef beschikt over zowel sneltesten als PCR-testen; we kunnen dus direct testen op het moment wij dit noodzakelijk vinden. Hierover is te allen tijde contact met de contactpersoon.

Indien de familie de kleding verzorgt dan wordt de was door Sint Jozef in een plastic zak aangeboden. Het wasgoed van de zieke bewoner dient op minimaal 60 graden gewassen te worden.

Vanzelfsprekend: niemand hoeft alleen te overlijden.
Afhankelijk van de actuele situatie worden hierover afspraken gemaakt met de contactpersoon.
Houd u er rekening mee dat er na overlijden misschien geen mogelijkheid is voor het opbaren van uw naaste in het appartement.

In overleg kan dat zeker. Gaat u hierover in gesprek met de medewerksters van het restaurant.

 

Op dit moment is het restaurant gesloten tot in ieder geval 14 januari 2022.